Conservació dels boscos de pinassa: mesures per a la prevenció d’incendis

Jornada tècnica

Dimarts 18 d’octubre de 2016

Llaberia (Tivissa)

Els boscos de pinassa de Catalunya són un hàbitat prioritari a Europa. Han estat gestionats tradicionalment per tallades de selecció i avui en dia presenten, en general, estructures forestals amb una elevada continuïtat de vegetació i acumulació de combustible de sotabosc, estructures molt vulnerables a generar  incendis de capçada d’alta intensitat.

En el marc del projecte Life+Pinassa (http://lifepinassa.eu/ ) es  realitzen actuacions silvícoles per reduir l’acumulació de  combustible en punts estratègics de gestió per millorar la capacitat de control del grans incendis, i amb l’objectiu de promoure estructures menys vulnerables al pas del foc i de major vitalitat. Els tractaments es dissenyen en base a orientacions de gestió  establertes i es realitzen amb tractaments mecànics convencionals i cremes prescrites, amb l’objectiu d’avaluar l’eficiència d’ambdues tècniques en la prevenció d’incendis.

Durant la jornada es visiten algunes d’aquestes actuacions realitzades a la Serra de Llaberia.

Més informació i inscripcions aquí

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s