La poma de muntanya

Jornada tècnica

Dijous 10 de novembre de 2016

Prades

La cerca de noves activitats productives, complementàries o alternatives a l’activitat principal de l’explotació pot facilitar el  relleu generacional, la preservació del territori i el seu valor  paisatgístic, així com ser un generador d’aliments de qualitat, de proximitat i d’alta qualitat, atributs cada cop més apreciats i  valorats en un entorn social on la preocupació per la sostenibilitat és creixent.

En aquest context on la poma de muntanya pot tenir un lloc destacat per les seves característiques d’adaptació a zones fredes, on aquesta espècie expressa el seu potencial productiu i de qualitat. De fet el projecte de fructicultura de muntanya iniciat al 2009 i desenvolupat per l’IRTA amb el suport del DARP, ha premés comprovar i validar aquesta bona adaptació. Avui aquest conreu és present a 7 comarques de Catalunya i es disposa de dos marques per la seva comercialització. Per tant es tracta d’un fruit en el que el nostre país és llargament deficitari i que disposem de zones de conreu infrautilitzades com és la muntanya de Prades amb un potencial que s’està contrastant experimentalment a la Finca de Prades.

En el decurs de la jornada presentarem el conreu de la poma de muntanya, els primers resultats de les varietats experimentades a la zona de Prades i experiències d’aquest conreu en agricultura convencional i ecològica en altres zones de muntanya de Catalunya.

Més informació i inscripcions aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s