La Diputació de Lleida col·laborarà amb La Portella en un pla d’autoabastament energètic amb biomassa

Aquest municipi és un dels 79 beneficiaris dels ajuts de la Diputació per a la redacció del Pla d’Acció d’Energia Sostenible.

La Diputació de Lleida col·laborarà amb l’Ajuntament de La Portella (Segrià) en la posada en funcionament d’un pla d’autoabastament energètic municipal amb biomassa a través de la plantació de cultius energètics en una finca municipal de 47 hectàrees de la que se’n preveu una producció anual de 918 Tn/ha d’estella per a calderes d’equipaments municipals.

Aquest municipi és un dels 79 pobles lleidatans subvencionats per la Diputació de Lleida per impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica a través de la redacció d’un Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES). Fins al moment, la Diputació de Lleida ha destinat sota aquest concepte un total de 140.000 euros a través de dues convocatòries que s’emmarquen dins d’una iniciativa europea que suma el compromís voluntari dels ajuntaments que volen reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera en més d’un 20% l’any 2020.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de la Portella ha rebut una subvenció de 1.500€ que correspon, com tots els casos, al 50% del cost de la redacció del Pla d’Acció d’Energia Sostenible.

Aquest diumenge el President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit amb l’alcalde del municipi, Miquel Carles Català, en el marc d’una visita centrada en l’ús de la biomassa per a l’estalvi energètic en els equipaments municipals i en els compromisos del PAES.

Reñé s’ha interessat per conèixer les instal·lacions energètiques de l’escola municipal, que funcionen amb biomassa, i, especialment, la finca “El Sot”, on es portarà a terme el pla pilot d’autoabastament energètic municipal, que podria ser d’àmbit supramunicipal si els excedents de producció ho permeten.

Font: Infobiomassa (http://infobio.ctfc.cat/.)

Enllaç a notícia original – GironaNoticies.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s