Informe de resultats de l’enquesta de coneixement expert de la vulnerabilitat al canvi climàtic de les principals espècies forestals de Catalunya

Les dades de les enquestes van ser recollides durant la realització dels tallers de divulgació de l’informe CANVIBOSC realitzats a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Manresa, Tortosa i la Seu d’Urgell durant la primavera de 2014.

Arran de l’encarrèc dels treballs que l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic realitzà al CREAF, la tardor del 2013 es va publicar l’informe CANVIBOSC, que pretenia esclarir i sintetitzar la informació científica publicada referent als impactes sobre les espècies forestals de Catalunya de tres de les principals amenaces del canvi climàtic: la sequera, els incendis i les plagues forestals.

A les conclusions d’aquest informe es va fer una primera aproximació de classificació de les espècies segons la seva vulnerabilitat a la sequera i als incendis, fruit del buidatge científic i del coneixement dels mateixos autors de l’informe.

En aquest sentit, es va creure interessant ampliar, complementar i enriquir aquesta classificació a partir del coneixement d’altres experts en la matèria mitjançant uns qüestionaris. Les dades de les enquestes van ser recollides durant la realització dels tallers de divulgació de l’informe CANVIBOSC realitzats a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Manresa, Tortosa i la Seu d’Urgell durant la primavera de 2014.

Posteriorment també es va enviar el qüestionari a una llista d’experts del món forestal. En el document adjunt trobareu l’informe de resultats de les 90 enquestes realitzades en total.

Informe resultats vulnerabilitat espècies forestals

Font: Oficina Catalana del Canvi Climàtic

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s