El bosc, patrimoni col·lectiu i privat. La política forestal de la Generalitat republicana (1931-1939)

Es presenta el llibre de Ricard Estrada El bosc, patrimoni col·lectiu i privat. La política forestal de la Generalitat republicana (1931-1939), editat per la Fundació Ars dins de la Biblioteca Quadern.

La presentació ha anat a càrrec de l’autor, Ricard Estrada, de l’editor i president del Patronat de la Fundació Ars, Manuel Costa, i del conseller del DAAM i president del CTFC, Josep Maria Pelegrí.

Moment de la presentació

Pelegrí ha volgut destacar la feina realitzada per una administració amb pocs mitjans, que va saber construir un model innovador i modern de política forestal, en uns moments com els actuals, quan també l’economia estava en dificultats. Com es resumeix en el pròleg de la publicació, a càrrec de Jordi Peix, la Generalitat republicana es va trobar amb una gran diversitat de situacions: gran part de les zones forestals eren destinades a pastures, les del sud de Catalunya eren resultat de la repoblació de vinyes abandonades per la fil·loxera i poc aprofitables. Però prop de les zones urbanes encara quedaven, especialment en les obagues, alzines i roures destinats al carboneig; als Pirineus encara hi havia boscos ben gestionats, i a la zona de Girona les sureres representaven una font d’ingressos  necessaris per al desenvolupament.

Pelegrí ha agraït a l’autor la gran tasca d’anàlisi i recollida d’informació que ha fet, estudiant les accions de la política forestal de la Generalitat republicana, moltes vegades a través de la seva publicació al Diari Oficial de l’època.

Font: Centre Tecnològic forestal de Catalunya (CTFC)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s