LA PASTURA COM A EINA DE GESTIÓ

Jornada de camp

Rojals (Montblanc)

17 d’octubre de 2014

El gran incendi de l’any 1986 va arribar a les portes del Bosc de Poblet, fet que ja havia passat els anys 1962 i 1973. Arrel d’aquest fet, es va veure la necessitat de crear una sèrie d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals ubicades en llocs estratègics i amb la finalitat de defensar la important massa forestal del Bosc de Poblet i la seva àrea d’influència de la capçalera del riu Francolí. Des de l’any 1990 s’han executat en la zona 3 punts d’aigua i unes 320 ha d’àrees tallafocs i franges de baixa densitat de vegetació associades a camins i tallafocs. Les eines bàsiques de manteniment d’aquestes infraestructures han estat les cremes prescrites i el control del sotabosc mitjançant el pasturatge amb un ramat de 230 cabres des de l’any 2002.
La jornada consisteix, doncs, en una sortida pràctica a camp en la què s’explicaran, sobre el terreny, les actuacions realitzades.

Més informació i inscripcions

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s