El CREAF i l’OCCC analitzen els serveis ambientals dels boscos catalans municipi a municipi

A partir d’ uns indicadors escollits a propòsit per al projecte, ha estat elaborada  una col·lecció de mapes que valoren la quantitat i la qualitat dels serveis ambientals (o ecosistèmics, ES per les sigles en anglès) que ofereixen els boscos de cada municipi català. Els boscos del nord de Catalunya són els que ens proveeixen de més serveis en termes absoluts. Tot i això, els boscos típicament mediterranis del sud es mantenen com a punts calents de biodiversitat. 

Els boscos ens ofereixen multitud de serveis ambientals

 

El CREAF i l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), del Departament de Territori i Sostenibilitat, han presentat avui al Museu Colet de Barcelona els resultats del projecte ForESmap: un conjunt de mapes que valoren la quantitat i la qualitat dels serveis ambientals o ecosistèmics que ens aporten els boscos a escala municipal. Els mapes elaborats revelen que els boscos humits i frescos del nord de Catalunya  són els que ens proveeixen de més serveis ambientals en termes absoluts. Tot i això, els boscos típicament mediterranis del sud són punts calents de biodiversitat d’un gran valor.

Per llegir més: Enllaç a la notícia original (Blog del CREAF)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s