5a Assemblea General Ordinària de l’Associació Forestal de les Comarques de Tarragona

El dia 16 de gener va tenir lloc a l’Hostatgeria externa del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet la 5a Assemblea General Ordinària de l’Associació Forestal de les Comarques de Tarragona, amb una ampla representació d’associats interessats a saber de primera mà l’evolució de la mateixa.

El president Sr. Joan Llagostera va fer una exposició detallada i activa, de les actuacions, tràmits, perspectives i necessitats de l’associació, basades en la gestió sostenible de les nostres forests com ha anat fent en anteriors Assemblees, però una part d’aquesta, va ser la de donar dades fiables sobre actuacions fetes, que s’estan fent i que ens obra el futur més immediat i que s’han fonamentat en proves aïllades que s’havien fet i de les que ja se n’havia informat als socis.

Aquí hem de fer una petita ressenya, recordant d’on venim i on som, gràcies al treball callat de tots: Pràcticament, en els últims 50 anys, exceptuant algunes excepcions de particulars aïllades, que amb gran esforç, anaven gestionant la seva finca forestal, pot ser més per amor a la terra, que pels resultats econòmics, la “roda/gestió global” dels nostres boscos de Tarragona estava aturada. El que hem aconseguit l’AFCT en el temps aparentment llarg des de la fundació el 2011 fins avui, és que el treball d’anar picant pedra calladament, però contínuament, dintre de tots els estaments catalans involucrats, tant públics, com privats, en els que hem trobat ànims, col·laboració i suport, junt amb els associats fent pinya, de la qual cosa ens hem de felicitar, presenta un futur esperançador i aquest ja no el tenim dintre d’uns mesos, sinó que ja ha començat.

Aquest futur el podríem resumir en què tenim damunt de la taula la possibilitat de fer una gestió sostenible dels nostres boscos, sigui finques grans o petites, amb una certa rendibilitat econòmica, sent els propietaris de les forests els que tenen l’ultima paraula, i una continuïtat en el temps.

Gestionem el territori i en gaudirem tots.

També podeu llegir la notícia a laConcaDiari.cat

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s