Vedats de bolets a Catalunya. La perspectiva de propietaris i gestors de boscos

Jornada tècnica

27 de setembre de 2016

Cabrianes (Sallent)

Més de 2 milions de persones visiten cada tardor els boscos per anar a collir bolets, aquesta és de bon tros la principal activitat de lleure desenvolupada en espais forestals a Catalunya.
L’alta afluència està incrementant els desperfectes en camins i pistes, l’abocament de deixalles, etc. Afegint un sobre cost injust en la ja difícil gestió forestal.
És més que evident que sense una regulació adequada s’anirà deteriorant l’estat del sotabosc fins esgotar la capacitat de producció de bolets.
Aquesta és doncs una bona oportunitat per debatre els diferents tipus de vedats de bolets que hi han actius tan a Catalunya com a la resta d’Europa, per tal de conèixer tan els factors d’èxit i com les problemàtiques, i poder veure quins serien els possibles marcs de convivència entre boletaires i propietaris i/o gestors forestals.

Més informació i inscripcions aquí

Anuncis

2 pensaments sobre “Vedats de bolets a Catalunya. La perspectiva de propietaris i gestors de boscos

 1. Ja voleu guanyar diners amb el bolets … Sou uns vampirs, peró aixo no us sortira bé sempre hi anira gent als boscos i sera imposible de controlar

  • Hola Sergio@hotmail.com

   Primer de tot des de l’associació volem deixar clar que no volem ni podem fer cap negoci ja que sóm una associació sense ànim de lucre! Només assessorem i recolzem els propietaris forestals que són socis i ens demanen ajuda i assessorament per gestionar la seva finca.

   L’objectiu d’una regulació en cap cas és fer negoci ni impedir ni controlar l’accés al bosc de la ciutadania.
   Al contrari, el que defensem és que la ciutadania pugui tenir accés al bosc però quan i vagin el trobin en condicions. Per aconseguir-ho cal una regulació perquè com sabràs, hi ha gent que no acaba de comportar-se ni respectar quan està en un bosc, sigui per recollir bolets, passejar, anar amb bici……
   Des de l’associació volem deixar clar que la majoria de gent que accedeix al bosc ho fa per disfrutar i ho fa amb respecte però aquestes persones també volen que el bosc estigui net, arreglat i es pugui accedir amb facilitat, per la qual cosa s’han de invertir molts diners en arreglar camins, netejar el bosc de deixalles, arreglar la massa forestal perquè els boscos estiguin sans i una llarga llista d’actuacions molt costoses que en la majoria de casos el propietari forestal se’n ha de fer càrrec sense cap ajuda o retorn d’aquesta inversió.

   Per tant, crec que entendràs que no és desgavellat pensar en regular algunes activitats al bosc per tal de reinvertir-lo en aquest i evitar que els boscos no es puguin gestionar ni millorar, que en definitiva reverteix amb la societat que vol gaudir-los.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s