Forestry Hub és una eina digital per posar en contacte actors forestals i ambientals, i aconseguir unir eficaçment les necessitats d’uns amb les ofertes d’altres.

El CREAF, juntament amb altres centres i institucions europees, ha desenvolupat una eina que, de manera semblant a com funcionen les pàgines de contactes entre persones, vol relacionar tot tipus d’actors del món forestal i mediambiental. “L’objectiu del Forestry Hub és crear noves oportunitats de negoci, llocs de treball, investigació i projectes. Permet acoblar els interessos, necessitats i ofertes que tinguin empreses, centres d’investigació, ONGs, o propietaris forestals, entre d’altres”, explica el coordinador científic i investigador del CREAF, Enrique Doblas.

ForestryHub3

El funcionament és senzill. A l’hora de fer el registre al lloc web (de forma totalment gratuïta), cada usuari selecciona una sèrie de camps als que pertany: tipus d’organització, lloc geogràfic on actua —no només on té la seu física—, i serveis i productes que ofereix —per exemple, investigació i en quin camp concret, si es tenen terres en propietat i a què es volen dedicar, productes forestals que es vulguin vendre, fons per finançament, certificats…—. A l’hora de fer la cerca a partir dels interessos propis, són aquests mateixos camps i paraules clau que, en seleccionar-los, dirigeixen l’usuari cap a la seva parella (o parelles) ideal. D’aquesta manera s’aconsegueix que algú amb uns interessos i necessitats concretes pugui trobar precisament a qui hi pot donar resposta molt ajustada.

ForestryHub1

Creat de la mà del projecte MENFRI i mantingut ara gràcies al NODE, Forestry Hub va néixer després que els investigadors veiessin el buit i les dificultats que hi havia perquè els actors del sector forestal es trobessin uns amb altres. “De moment encara ens trobem a la fase inicial, però tenim grans expectatives. Volem que molta gent s’hi apunti i ho comparteixi! Com més usuaris, empreses i institucions s’hi apuntin, millors resultats obtindrà tothom. I també esperem una gran interacció entre nosaltres i els usuaris, perquè ens suggereixin com podem millorar l’eina”, explica Enrique Doblas, responsable també de MENFRI i el NODE.

En un futur està previst que a partir de les cerques i ofertes dels usuaris es puguin extreure i mostrar estadístiques interessants per veure les dinàmiques de l’oferta i la demanda.

Autor: CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals).

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s