Projecte Pilot Innovador de l’empresa MATFOR amb el suport del CTFC

A través del Projecte Innovadors del DAAM, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya està duent a terme assessorament a l’empresa MATFOR per la implementació de la marca de garantia DBOSQ, la creació d’un centre logístic de biomassa i la disminució de la seva petjada de carboni.

En el marc de la Convocatòria AAM/299/2012, de 3 d’octubre de Projectes pilot Innovadors per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos per fer front al canvi climàtic i donar suport a les energies renovables, la gestió de l’aigua i la biodiversitat, l’empresa MATFOR SL ha treballat en la innovació dels processos amb el recolzament del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) en els següents punts:

  1. Implementació de la marca de garantia DBOSQ.
  2. Assessorament continuat en tots els aspectes relacionats amb la producció i transformació, i compliment dels estàndards de qualitat dels biocombustibles sòlids.
  3. Transferència tecnològica quant a la creació d’un centre de logística i transformació de biomassa forestal.
  4. Determinació de la petjada de carboni dels productes desenvolupats per l’empresa.

El projecte fou desenvolupat per la necessitat de determinar, identificar i caracteritzar un producte de qualitat, així com per una millora en l’organització i planificació dels processos que esdevenien a l’àrea de gestió de la producció d’estella, com a futur centre de logística de biomasses, el qual es pot definir com una mena d’”estació de serveis de biocombustibles” de caire local o regional, on el client hi pot trobar diferents productes i qualitats que es troben a l’abast i que són clarament identificats. Alhora, aquest centre pot esdevenir un indret on el potencial client es pot assessorar i rebre informació. A més, els centres de logística són punts de subministrament que, lligats amb altres centres del territori, es converteixen en punts de garantia, seguretat i confiança de cara a un servei continu i transparent pel client.

Per altra banda, amb el projecte, MATFOR ha fet un pas més en el coneixement de les emissions realitzades per l’empresa quant a la petjada de carboni, que va lligat amb les directives i decisions Europees (per exemple la 2009/29/CE, la 2003/87/CE, decisió 2002/358/CE…), per la qual cosa és interessant conèixer i començar a treballar en els càlculs de les emissions de CO2 de les activitats econòmiques.

Font: Infobiomassa (http://infobio.ctfc.cat/.)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s