Comencen els resultats del projecte Proforbiomed

Projecte Interreg MED Estratègic PROFORBIOMED

Després de dos anys de desenvolupament del projecte, els resultats del llarg treball i les accions pilot desenvolupades s’han començat a difondre al II Seminari Internacional de Valorització dels Recursos Locals, que va tenir lloc a Loulé (Portugal) els dies 13 i 14 de setembre de 2013, i organitzat pel Centre d’Investigació en Ciències Ambientals i Empresarials, també soci del projecte Proforbiomed.

Les accions pilot han consistit en la recollida de dades de camp, estudis o experiències encaminades a la generació d’informació per a la presa de decisions sobre l’aprofitament de biomassa forestal en l’entorn Mediterrani. A Catalunya s’ha treballat en estreta col·laboració amb l’administració forestal (DAAM i CPF), BOSCAT, la Diputació de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i vàries empreses i consultories forestals. Els treballs han consistit en l’avaluació de la producció, tècniques (enllaç a una tècnica avaluada) i disponibilitat de biomassa forestal, de l’impacte de l’aprofitament, en la producció amb cultius llenyosos de rotació curta i l’assegurament de l’origen i qualitat de la biomassa per a ús energètic. Els principals resultats es començaran a difondre a partir d’aquesta tardor, ara amb una primera jornada enmarcada en el PATT del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, l’11 d’octubre.

En aquest seminari internacional celebrat a Portugal, Pilar Ara Lázaro, Cap de la secció d’estudis i planificació forestal del Govern de la Generalitat Valenciana i encarregada de la coordinació de l’acció pilot sobre cultius llenyosos del projecte, va oferir una ponència sobre “Plantacions llenyoses de torn curt – acció pilot 1.6″, en la que es va presentar aquesta acció pilot. Així mateix Nike Kranjc, del Slovenian Forest Institute, també presentà l’estat de la qüestió sobre les accions pilot a bosc. La resta de ponències van resaltar els resultats del projecte a Portugal.

Amb el projecte també s’està aprofundint en la rellevància de la biomassa forestal en la cogeneració distribuïda, buscant l’encaix en el concepte de les Smart Grids. Així, a Catalunya s’està treballant en els processos de gasificació de biomasa forestal i s’està finalitzant un estudi sobre cogeneració distribuïda a una comarca de la Catalunya Central, els resultats de la qual s’esperen presentar en el II Congrés Rural Smart Grids.

Més informació:

http://www.proforbiomed.eu/

http://afib.ctfc.cat/?p=850

http://www.linkedin.com/groups/Proforbiomed-Mediterranean-Forest-Biomass-Energy-4713436

https://www.facebook.com/Proforbiomed

Font: Infobiomassa (http://infobio.ctfc.cat/.)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s