Potencialitats dels capçals talladors acumuladors en la producció de biomassa

El passat 15 de juny va tenir lloc als municipis de Calders i Avinyó (Bages, Barcelona) la jornada tècnica sobre capçals talladors-acumuladors que va tenir molt bona acollida entre els productors de biomassa i empreses de treballs forestals.

Més de 30 persones del sector de tot Catalunya van assistir a les demostracions d’aprofitament de biomassa forestal amb un capçal de collita múltiple i l’extracció amb autocarregador, on es van mostrar les possibilitats d’aquest capçal amb procediments operatius permetent rebaixar els costos de l’aprofitament forestal fuster en les actuacions de prevenció d’incendis, gestió silvícola i producció de biomassa.

Les possibilitats d’aquestes innovacions tecnològiques i organitzacionals són àmplies arreu de Catalunya, ja que són nombrosos els boscos joves on no s’han fet intervencions, i on cal reduir una excessiva densitat de peus per tal de millorar les masses, gestionar el risc d’incendi i possibilitar la venda d’un producte energètic amb costos limitats.

La jornada va ser organitzada per l’Associació de Propietaris Forestals Gavarresa-Moianès, la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals (BOSCAT) i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’empresa Germans Miralda, i en el marc dels projectes Proforbiomed i INFRES.

Enllaç a notícia original – Infobiomassa (Butlletí de l’Àrea d’Aprofitaments fusters i biomassa del CTFC)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s